Zdravý a jednoduchý recept na špenátový quiche bez kůrky

Tento recept na špenátový quiche bez kůrky je jednoduchý a přitom chutný, obsahuje pouze pět klíčových ingrediencí. Je plný působivého špenátu, vajec a zdravého čerstvého sýra.

Připravte se na zdravý recept na špenátový quiche bez kůrky, který je tak nabitý chutí, že ho budete jíst k snídani, obědu i večeři. To je na tomto slaném koláči opravdu jedna z nejlepších věcí – je to perfektní svačina nebo jídlo kdykoli během dne.

Tento recept na špenátový quiche bez kůrky je vynikající, snadno se připravuje a má vysoký obsah bílkovin. Navíc je bezlepkový, vegetariánský a schválený pro ketogenní dietu.

Dr.Max.cz  *  Lekarna.cz  *  Moje Lékárna.cz

Historie quiche

Odkud se vzaly quiche? Většina lidí považuje quiche za klasickou součást francouzské kuchyně… a také že ano. Ale některé zdroje uvádějí, že quiche ve skutečnosti vznikly v jiné evropské zemi: V Německu.

Slovo „quiche“ totiž pochází z německého slova kuchen, což znamená koláč. Italská a anglická kuchyně byly také známé používáním vajec a smetany v pečivu již ve 13. a 14. století.

V historii i v současnosti existuje mnoho variací na quiche. Pokud hledáte způsoby, jak tento recept obměnit, můžete také vyzkoušet:

špenátovo-houbový quiche bez kůrky (přidejte asi jeden hrnek nakrájených hub).
špenátovo-fetový quiche bez kůrky (jako sýr zvolte fetu).
špenátový quiche bez kůrky se slaninou (přidejte pár proužků kvalitní krůtí nebo hovězí slaniny).
čerstvý špenátový quiche bez kůrky (jednoduše použijte čerstvý špenát místo mraženého – typické balení mraženého špenátu odpovídá jednomu kilogramu čerstvého špenátu, který se po scezení rozmělní asi na jeden a půl hrnku špenátu).
špenátový quiche bez kůrky s tvarohem (tvaroh je další zdravou variantou sýra, který lze použít v receptech na quiche).

Klíčové ingredience

Hlavní aktéři tohoto receptu na keto špenátový quiche bez krusty poskytují řadu zdravých živin. Zde jsou hlavní hvězdy:

Vejce: Jak všichni víme, vejce jsou plná bílkovin a kolagenu a obsahují také několik důležitých minerálů a vitamínů skupiny B. Jako taková mají obrovský význam pro zdraví srdce, očí, mozku, jater a kůže.

Špenát: Špenát je nabitý vitaminy K, A a C, je považován za jednu z nejlepších potravin, které mohou bojovat proti rakovině, a stejně jako vejce podporuje zdravou imunitu, zrak, zdraví kostí, pokožky a další. Existuje jen málo lepších možností v boji proti nemocem než špenát.

Raw sýr: Sýr z čerstvého mléka vám dodá dávku zdravých tuků. A co je na tom nejlepší? Můžete si vybrat svou vlastní verzi.

Jak vidíte, tento zdravý špenátový quiche je skutečně nabitý mnoha klíčovými živinami, které denně přijímáte ve stravě. Navíc má nízký obsah sacharidů, a přitom vysoký obsah energizujících bílkovin a tuků.

Možná to nakonec bude ten nejlepší recept na quiche bez kůrky, jaký jste kdy ochutnali.

Jak připravit špenátový quiche bez kůrky

Jak se dělá quiche bez kůrky? Jednoduše smíchejte všechny ingredience v dobře vymazané koláčové formě a upečte.

Vejce pomohou udržet všechny ingredience pěkně pohromadě a kůrka vám vůbec nebude chybět.

Jak se připravuje náplň do quiche? Jednoduše smícháte vařené a syrové suroviny se sýrem a vejci. Je to tak jednoduché!

Tento recept můžete snadno použít k vytvoření mini špenátových quichů bez kůrky, stačí zvolit několik menších kusů nádobí namísto jedné velké koláčové formy. Pokud zvolíte tuto možnost, nezapomeňte mírně zkrátit dobu pečení.

Nezapomeňte, že tento recept můžete snadno obměnit a vytvořit špenátový quiche bez kůrky s fetou, špenátový quiche bez kůrky s houbami, špenátový quiche se slaninou (samozřejmě s krůtí nebo hovězí slaninou) nebo čerstvý špenátový quiche.

Samotná příprava receptu

Chcete-li začít s přípravou tohoto snadného špenátového quiche, předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte koláčovou formu kokosovým olejem.

Poté přidejte do pánve cibuli. Přidejte kokosový olej.

Kokosový olej a cibuli zahřívejte v pánvi na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte špenát.

Vařte, dokud se neodpaří přebytečná vlhkost. Pánev prozatím odložte stranou.

Poté vložte čerstvý sýr do mísy. Přidejte vejce.

Přidejte sůl a pepř. Tyto ingredience smíchejte dohromady.

Nyní přidejte špenátovou směs do směsi vajec a sýra.

Promíchanou směs naberte do vymazané koláčové formy. Tento rychlý quiche bez kůrky pečte pouhých 30 minut.

A je hotovo! Doufám, že si na tomto pokrmu pochutnáte… kdykoli během dne.

Ingredience pro tento recept na quiche

8 rozšlehaných vajec
Balení mraženého sekaného špenátu, rozmrazené a osušené.
1 a půl hrnku strouhaného čerstvého sýra
Jedna cibule, nakrájená nadrobno
1 lžíce kokosového oleje + další na potření
Čtvrt lžičky mořské soli
Špetka mletého černého pepře

Tento recept na špenátový quiche bez kůrky je chutný, snadno se připravuje a má vysoký obsah bílkovin. Navíc neobsahuje lepek a je skvělým začátkem dne.