Zázrak jménem jablečný ocet pro naše zdraví
Jablečný ocet má řadu léčivých účinků a pomáhá při hubnutí, ale jeho nadměrná konzumace může vyvolat závažné nežádoucí účinky.
O tom, že je jablko plné vitamínů a živin, velmi významných a prospěšných pro náš organismus, není pochyb. Pokud si jeho sílu a energii chcete vychutnávat plnými doušky, pak do svého jídelníčku zařaďte i jablečný ocet. Elixír mládí, zdraví, ideální váhy a radosti ze života.
Další zajímavé články z kategorie ZdravíProč právě jablečný ocet?
Léčivé a především detoxikační účinky jablečného octu mají svůj prapůvod v daleké historii. Jeho léčebných účinků využíval i slavný Hippokrates, Egypťané, Řekové i Římané. Dokonce bez jablečného octu nevyrazil ani legendární Kryštof Kolumbus na svou pouť přes oceán. Jablečný ocet byl, a stále je, oblíbený napříč národnostmi i kontinenty, jako léčivý elixír. Dokonce jeho sílu můžete využít i v domácnosti k čištění a desinfekci.
Jak se jablečný ocet vyrábí?
Z těch nejčerstvějších jablíček, která se nechají kvasit ve velkých dřevěných kádích. Když je proces kvašení u konce, obsah kádí se přecedí a vznikne hustá hnědá tekutina, typická svou vůní i chutí. Tekutina neztrácí nic z vitamínů, enzymů, minerálů a všech prospěšných látek, která mají čerstvá jablka.
Navíc vlivem kvašení je tekutina vyrobená z jablek obohacena o další léčivé vlastnosti. Napomáhá trávení, skvěle štěpí tuky a je tak oblíbeným prostředkem k hubnutí. Nechybí jí antibakteriální ani antimykotické vlastnosti a posiluje velmi významně celkovou imunitu organismu. A ano, tato takto snadno získaná tekutina, nese kouzelný název jablečný ocet.
Jak jablečný ocet užívat a na jaké účinky se těšit?
Výčet pozitivních účinků jablečného octu na naše zdraví je skutečně obsáhlý. Jako jediný, i když jde o ocet, umí v těle vykouzlit zásaditou reakci, díky které se detoxikuje tělo a zvyšuje odolnost organismu.
Čím tedy může jablečný ocet obohatit naše zdraví, tělo i mysl?
- pročišťuje organismus a zbavuje jej usazených zplodin
- obnovuje potřebnou bakteriální flóru ve střevech
- čistí ledviny
- odstraňuje chorobnou únavu
- urychlí rekonvalescenci při bolesti v krku či chřipce
- významně čistí pleť. A to zevně i vnitřně
- snižuje krevní tlak i cholesterol
- umí si poradit s kvasinkovou infekcí
- ulevuje při dně i artritidě
- vyzraje na pálení žáhy
- významně napomáhá při snižování váhy