Využijte ovocné šťávy pro zářivou pleť a krásné vlasy
Pokud jste hledali způsoby, jak získat svěží vlasy a krásnou pleť, pak nemusíte hledat příliš dlouho! Vezměte si nějaké čerstvé ovoce, připravte si z něj šťávu a dejte sbohem problémům s pletí a vlasy.
Vnitřní zdraví a vnější krása jsou dvě strany jedné mince. Dobrý zdravotní stav těla se odráží na pokožce a vlasech, a to v podobě čisté, bezchybné pleti a hustých, lesklých vlasů. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak tělu dodat živiny, jsou čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Jsou nejbohatším zdrojem vitaminů, minerálů, stopových prvků a enzymů, které jsou pro krásu neocenitelné. Šťávy jsou ve formě, kterou tělo rychle a snadno vstřebává, protože se snadno dostávají do krevního oběhu.
Další zajímavé články z kategorie ZdravíVýhody pití ovocných šťáv pro vlasy a krásu
Protože jsou šťávy bohaté na základní živiny, oživují krev, tělesné orgány a žlázy. Mají také uklidňující účinek na nervy. Jsou tedy prospěšné pro tělo i mysl. Užívání čerstvých šťáv také pomáhá posilovat imunitní systém a zabraňuje předčasné degeneraci a stárnutí. Ovocné šťávy jsou již dlouho součástí naturopatie, protože mají silné očistné a léčebné účinky. Pomáhají očistit tělo od toxinů a odpadních látek a čistí krev. Zlepšuje se funkce vnitřních orgánů a žláz, což se následně projevuje i navenek, na kůži, vlasech, očích a nehtech.
Vyvážená strava zahrnuje dostatečný příjem tekutin. Kromě vody si můžete dopřát také čerstvě vylisované šťávy z ovoce a zeleniny. Ve skutečnosti je to jeden z nejlepších způsobů, jak tělu dodat základní živiny. Pokud tělo dostává dostatečné množství vitaminů, minerálů a enzymů, můžete díky tomu vypadat a cítit se lépe než při nejdražších kosmetických procedurách. Vitamin C je důležitý pro zdraví kolagenu, nerozpustné bílkoviny, která dodává pokožce pevnost a pružnost. Většina kožních problémů a dokonce i vypadávání vlasů může být způsobena nedostatkem živin nebo nahromaděním toxinů v organismu.
Funguje i lisování za studena
V poslední době se stávají populárními šťávy lisované za studena, do kterých se přidává mnoho přísad pro zvýšení výživové hodnoty a chuti. K dispozici jsou odšťavňovače pro lisování za studena. Mezi tyto přísady patří například vanilkové boby, aloe vera, amla atd. Nebo lze v létě kombinovat okurku s celerovou a citronovou šťávou. Tyto ovocné šťávy obsahují také minerální látky, které pomáhají čistit organismus. V létě jsou k dispozici také tykve, které mají vysoký obsah vody. Lahvové tykve lze kombinovat s rajčaty a mrkví a připravovat z nich skvělé šťávy. Někteří odborníci tvrdí, že šťávy lisované za studena obsahují více živin. Zelená šťáva připravená metodou lisování za studena je prý bohatá na enzymy. Pomáhá detoxikovat organismus a také činí organismus zásaditějším. Může obsahovat zeleninu, jako je špenát, máta, petržel, celer, okurka, citronová šťáva a čerstvý zázvor.
Jak používat šťávu ve svůj prospěch?
Šťávy lze získat téměř ze všech druhů ovoce a zeleniny. Můžete si vybrat jablka, hroznové víno, pomeranče, grapefruit, ananas, granátové jablko, červenou řepu, mrkev, okurku, rajče, špenát, zelí atd. Začněte s užíváním malého množství a postupně množství zvyšujte. Jakmile si vaše tělo zvykne, můžete si šťávy dopřávat denně.
Je důležité si uvědomit, že zeleninové i ovocné šťávy je nutné ředit vodou. Měly by se také užívat čerstvé, ihned po vylisování, aby byly zachovány všechny živiny. Ovoce a zelenina by měly být velmi čerstvé. Pro ochucení lze přidat citronovou nebo pomerančovou šťávu, ale snažte se vyhnout přidávání soli a cukru. Bez cukru totiž mohou být šťávy ideálními nízkokalorickými nápoji při hubnutí. Šťávy a nádoby, ve kterých se šťávy připravují a uchovávají, by neměly být vyrobeny z hliníku nebo jakéhokoli korozivního materiálu. Pokud trpíte nějakou nemocí s dietními omezeními, určitě se poraďte s lékařem ohledně ovoce a zeleniny, které jsou pro vás vhodné.
Foto: Pixabay.com
Zdroje: Stylecraze , Be Beautiful