Potraviny

Zánětlivé potraviny, kterým se musíte vyhnout nebo je omezit

Vědět, jakým potravinám se vyhnout, abyste omezili záněty, a co naopak zařadit do protizánětlivé stravy, je v dnešní době, kdy je průměrná strava plná potravin způsobujících záněty, důležitější než kdy jindy. Stejně důležité jako to, co byste měli jíst, je vědět, čeho jíst méně.

Read More

Přírodní protizánětlivé potraviny, které byste měli jíst

Vaše tělo má přirozený mechanismus, který napadá cizí tělesa, jež mohou být škodlivá. Váš imunitní systém bojuje proti patogenům, vnějším zraněním nebo chemickým látkám. První takovou ochrannou reakcí imunitního systému je zánět. Příznakem akutního zánětu je zarudnutí, bolest, otok a někdy i ztráta některých funkcí.

Read More

Co je guarová guma a je prospěšná pro zdraví

Guarová guma vám může připadat cizí, ale pravděpodobně ji už máte ve svých kuchyňských skříňkách. Je to druh polysacharidu, který se běžně používá jako potravinářská přísada. Guarová guma má schopnost spojovat složky dohromady, takže se často používá k zahušťování potravinářských výrobků.

Read More

Proč vaše tělo potřebuje stravu bohatou na cholesterol

Když se řekne cholesterol, automaticky se vám vybaví zdravotní problémy, srdeční choroby a podobně. S tímto slovem se vám nevybaví mnoho dobrých myšlenek, že? Ano, vysoká hladina cholesterolu skutečně zvyšuje riziko srdečních onemocnění. Ale to není důvod, proč se vyhýbat zdravým, dobře míněným potravinám!

Read More

Potraviny, které můžete jíst, když máte gastritidu

Gastritida je zánět žaludeční sliznice a lze ji rozdělit na dva typy – akutní gastritidu a chronickou gastritidu. Jídlo hraje roli v prevenci příznaků gastritidy i v jejím zhoršování. Také životní styl, který dodržujete, do jisté míry ovlivňuje příznaky.

Read More