Je možné zmrazit bramborovou kaši a jak ji rozmrazit a ohřát
Pomocí těchto tipů z testovací kuchyně se dozvíte, jak správně zmrazit bramborovou kaši. Poradíme vám také, jak zmrazenou bramborovou kaši nejlépe ohřát, aby její chuť zůstala stejná.
Pokud jde o přílohy (zejména o svátcích), nemůžete udělat chybu, když si u stolu podáte obrovskou mísu klasické bramborové kaše. Když ale připravíte této přílohy z brambor příliš velké množství nebo chcete mít kaši připravenou předem, možná se budete ptát, co s ní udělat.
Dá se bramborová kaše dobře zmrazit? Rozhodně ano. Zmrazení bramborové kaše je skvělý způsob, jak si naplánovat svátky nebo se vyhnout plýtvání zbytky jídla. Přečtěte si, jak zmrazit bramborovou kaši na později. Dozvíte se také, jak zmrazenou bramborovou kaši nejlépe ohřát, aby byla stále úžasně nadýchaná a krémová.
Další zajímavé články z kategorie ZdravíJak zmrazit bramborovou kaši
Pokud jde o zmrazení bramborové kaše, hodí se jakýkoli recept – pokud je v něm smetana/mléko a máslo. Obsah tuku v těchto smetanových směsích je klíčový pro zachování oblíbené chuti a struktury bramborové kaše. Chcete-li zmrazit svou oblíbenou nejen sváteční přílohu, vložte vychladlou bramborovou kaši do nádoby vhodné do mrazničky, označte ji štítkem s datem a vložte ji do mrazničky. Tato metoda také dokonale funguje při zmrazování sladkých bramborových kaší.
Jak dlouho vydrží bramborová kaše zmrazená
Podle vyzkoušených a ověřených zkušeností vydrží zbytky zmrazené bramborové kaše v mrazáku až dva měsíce. Delší dobu ponechání této přílohy z brambor v mrazáku nedoporučujeme, i když je možné, že vydrží zamrazená i déle.
Jak znovu ohřát zmrazenou bramborovou kaši
Pokud vám to čas dovolí, naše testovací kuchyně doporučuje nechat zmrazenou bramborovou kaši rozmrazit v lednici po dobu 1 až 2 dnů. Po rozmrazení ji můžete znovu ohřát některým z následujících vyzkoušených způsobů:
Na sporáku: V hrnci na středním ohni bramborovou kaši občas promíchejte, dokud se dostatečně neohřeje.
Mikrovlnná trouba: V misce vhodné do mikrovlnné trouby, zakryté víčkem po dobu asi 5 minut. Občas promíchejte, dokud se kaše neprohřeje. V závislosti na výkonu vaší mikrovlnné trouby může být nutné čas zkrátit nebo přidat.
Pomalý hrnec: V pomalém hrnci ohřívejte bramborovou kaši na nízkou teplotu 2 až 4 hodiny a občas promíchejte.
Trouba: V kastrolu vhodném do trouby při 180 oC přibližně 30 minut nebo dokud se nezahřeje na požadovanou teplotu.
Po opětovném ohřátí by vaše zmrazené bramborové kaše měly být jako čerstvě vyrobené. Pokud se vám bramborová kaše zdá trochu suchá nebo potřebuje více chuti, přidejte podle chuti trochu smetany a pár lžic másla. Mražené bramborové kaše můžete dochutit další solí a pepřem nebo jim dodat krémovou chuť pomocí zakysané smetany a slaniny, pečeného česneku nebo citronu a bylinek. Samozřejmě nesmíte zapomenout bramborovou kaši opětovně pořádně promíchat.